MySafety och Nyheter24-Gruppen har tillsammans arrangerat eventet Årets Nätängel sedan ett par år tillbaka. Anledningen är det hårda och många gånger hatiska klimatet på vi kan vittna på nätet. Mängder med människor och offentliga profiler har fått uppleva grova näthat och kränkningar. Därför vill de tillsammans uppmärksamma personer som aktivt bidrar till att skapa ett bättre klimat online. För varje år har eventet vuxit och inför 2017 års event kom Petré in i bilden för att åstadkomma en stjärnsprakande gala.

Galan ägde rum på Scenkonstmuseet där gästerna bjöds på trerättersmiddag. Fyra priser skulle delas ut till vinnare som utsetts av en väl sammansatt jury. Gabriella Bark och Daniel Paris stod som konferencierer på galan och Maxida Märak framförde vacker joik och sång. Paula Fenjima Manrique höll ett gripande inspirationstal baserat på egna erfarenheter som väckte känslor hos publiken. Den som vann det stora priset ”Årets Närängel” var bloggaren och influencern Sara Dahlström.

Det var ett kärleksfullt, varmt event med mycket hjärta. Vi hoppas att galan kommer hjälpa oss alla att ha en vänligare ton mot varandra på nätet.