27 år efter första filmatiseringen av Stephen Kings roman DET, var det nu återigen dags för en ny tolkning av skräckdramat, denna gång regisserat av Andy Muschietti och skriven av Chase Palmer. I 2017 års rolluppsättning hittar man svenske Bill Skarsgård som en av huvudrollsinnehavarna, nämligen skräckclownen Pennywise. Petré Event fick i uppdrag att bjuda in gäster och koordinera Sverigepremiären av filmen som ägde rum den 8 september på Biograf Skandia i Stockholm.

Galan fylldes med namnkunniga gäster som såg fram emot en läskig kväll i biosalongen. Innan filmvisningen bjöds det på öl sponsrat av Heineken, mingelmat, proteinbars sponsrat av Barebells, 88:an godis från sponsorerna Candy People, popcorn och läsk. Galan till ära hade vi även besök från Hollywood då Bill Skarsgård himself valde att delta i eventet. Innan han fick kliva in i salongen hade ett flertal journalister samlats för att ställa några filmrelaterade frågor. Därefter fick han gå in till publiken och presentera filmen tillsammans med Twentieth Century Fox Marketing Director Mats Jegeus.

Efter filmen slussades uppskrämda gäster som ville festa vidare i bussar till Berns där en DET-efterfest ägde rum. Det blev fest hela natten lång efter en mycket lyckad galapremiär!

Stort tack till Twentieth Century Fox och våra sponsorer Heineken, Barebells och Candy People!