Ronnie Peterson var en av Sveriges stora idrottsprofiler under 1970-talet som tragiskt nog gick bort i en krasch på racingbanan i Milano 1978. Den berömde regissören Henrik Jansson-Schweizer bestämde sig för att göra film om Ronnie och hans otroliga livshistoria. I samband med premiären av hans film kontaktade filmdistributören NonStop Entertainment Petré Event för att samarbeta kring galapremiären av filmen som fått namnet Superswede – En film om Ronnie Peterson.

Det blev snabbt tydligt hur stor fascination det fortfarande finns kring Ronnie, inte minst bland de som växte upp under hans era och kanske till och med såg kraschen när tävlingen sändes på TV. Inför galapremiären utsmyckades Rigoletto med klassisk dekor så som matta och galastolpar men också med unika föremål från motorsporten. Entrén ramades in med en stor tross med racinglampor, racingflaggor togs in och en mannekäng i förd en av Ronnies egna racingdräkter sattes upp intill fotoväggen. Det som dock framkallade mest uppståndelse var nog Lotusen som kördes in från Tag Heuer och placerades mitt på röda mattan.

Mousserande vin, snacks, goda tilltugg från Barebells och dryck från Vitamin Well serverades i foajén innan filmen började. Det blev mingel och kära återseenden på Rigoletto då racingprofiler så som Emerson Fittipaldi och John Watson valde att närvara på premiären. Efter filmen kunde gästerna ta sig till Eric Ericssonhallen där en härlig efterfest ägde rum.

Petré säger tack till NonStop Entertainment för ett lyckat samarbete kring galapremiären och tack till våra sponsorer Vitamin Well och Barebells som bidrog till att ge gästerna en härlig upplevelse!