Arbetet kring invigningen av Vikingaliv startades redan månader innan det tilltänkta öppningsdatumet den 28 april 2017.

Det blev snabbt klart att denna invigning var lite extra högtidlig då det inte ofta öppnas nya turistattraktioner på Djurgården. Det har dessutom sedan länge funnits en efterfrågan på ett vikingahus bland turister i Stockholm.

När den stora dagen var här hade vi byggt upp ett stort tält med vikingainspirerad dekor. Det bjöds på nordiska smårätter signerat Vikingalivs egna restaurang, Glöd, med tillhörande mjöd och mousserande vin till gästerna. Det var en strålande vacker aprildag och sprakande eldkorgar värmde upp gästerna samtidigt som höbalar, tunnor, ornament och liknande scenografi skapade en riktigt tidstrogen känsla.

Vi hade även kungligt besök dagen till ära. Kungaparet fick göra entré på Vikingaliv först av alla och åka den omtalade Vikingafärden som är en av husets stora attraktioner. Därefter kom de ut till de minglande gästerna i tältet för att genomföra invigningsceremonin. H.M Konungen tog då på sig en vikingahjälm och klippte bandet som hölls upp av riktiga vikingagestalter med en tidsenlig sax.

Efter ceremonin fick alla gäster stiga in i Vikingaliv och betrakta den fina utställningen.

Vi vill tacka Vikingaliv för ett fantastiskt samarbete och en oerhört spännande arbetsgång. Vi önskar er stort lycka till med er verksamhet!

Är du nyfiken på Vikingaliv? Läs mer här!

”Alla vi på Vikingaliv vill tacka Johan och Petré Event för den fantastiska invigningen av Vikingaliv. Ett mega-arrangemang som var så välplanerat och välskött in i minst detalj. Det krävs något alldeles extra när både Kungen och Drottningen närvarar och det skötte ni perfekt.”
Ulf Larsson, VD och en av grundarna av Vikingaliv